Bostad

Ställ dig i bostadskö!
Det gör du på sssb.se. Det är aldrig för sent att ställa sig i kö, och du vet aldrig när din kötid kan komma väl till pass. SSSB publicerar också löpande studentrum på sista-minuten där det är ”först till kvarn” principen som gäller. Om du har tur kan du få en sista-minuten-bostad även om du inte hunnit samla så många ködagar.

SSSB är studenternas bostadsförmedling och är delägd av THS (Tekniska Högskolans Studentkår) och en hel del andra kårer i Stockholm. För att bo och köa hos SSSB krävs ett THS-medlemskap.

Det finns också andra aktörer på marknaden som erbjuder studentbostäder. En av dem är Stockholms stads bostadsförmedling. Mer om deras bostäder kan du läsa om här: http://www.bostad.stockholm.se/sv/Student/.

Privat uthyrning
Det finns många privatpersoner som vill hyra ut rum eller lägenheter i Stockholm. Du hittar privata annonser på bland annat akademiskkvart.se. Akademisk kvart är en andrahandsförmedling som direkt vänder sig till studenter. Att annonsera och bli medlem är helt gratis för alla.

Akademisk kvart strävar mot att endast förmedla andrahandsbostäder som har en skälig hyresnivå. För att möjliggöra detta erbjuder Akademisk kvart, förutom information om typkontrakt och regler, även kontroll av uthyrare samt kunskap om bedrägerier i branschen. Akademisk kvart håller sig ständigt uppdaterade om bostadsmarknaden i Stockholm.

Engagera dig i bostadsfrågan
Bostadsfrågan för unga i Stockholm är ett hett debattämne i många olika forum. Engagera dig och läs på om nya projekt riktade mot unga på jagvillhabostad.nu.

Jagvillhabostad.nu är en partipolitiskt obunden organisation för och med unga bostadssökande och andra som tröttnat på bostadsbristen och vill göra något kreativt åt den. De vill att politiker, bostadsbolag och andra aktörer på bostadsmarknaden ska uppmärksamma ungas ställning på bostadsmarknaden och vara medvetna om hur vi påverkas av olika system och beslut. De vill också att olika förslag som eventuellt rör unga ska vara förankrade hos oss unga.