Internationella Gruppen

 

Gillar du att resa och uppleva andra kulturer? Utbyta erfarenheter med andra människor och kanske lära dig ett nytt språk? Då är Internationella gruppen något för dig!

Industriell ekonomi är nämligen det utbildningsprogram på KTH där flest studenter väljer att spendera en tid utomlands under sina studier. Det internationella intresset bland våra studenter är stort, samtidigt som KTH och I-programmet är mycket populärt bland utbytesstudenter från övriga världen. Varje år tar I-linjen emot ett 70-tal utbytesstudenter från hela världen.

Internationella gruppens syfte är att se till att dessa utbytesstudenter får en så bra tid som möjligt vid KTH och att de ges möjlighet att se, uppleva och berika vår sektion. Vår roll är att hjälpa utbytesstudenten till en smidig studiestart, lära känna KTH och I-sektionen samt skapa kontakt med andra I:are som delar det globala intresset. Detta gör vi genom att varje utbytesstudent tilldelas varsin fadder. Dennes uppgift blir till att fungera som en kompis, ett bollplank och som ett stöd vid frågor och funderingar.

Under året arrangerar Internationella gruppen aktiviteter som fadder och utis är välkomna till. Detta för att lära känna varandra och I-sektionen lite bättre. Det blir roliga och givande tillfällen att umgås på, svettas vid eller kanske avnjuta ett hederligt svenskt julbord tillsammans.

Att vara fadder är en perfekt möjlighet för dig som vill bredda ditt kontaktnät globalt, kanske lära dig ett nytt språk samt få en större förståelse för hur man lever i andra länder. Det bör även poängteras att den som är fadder kan tillgodoräkna sig 0,2 poäng på sitt snittbetyg, när denne söker en plats på något av KTH:s utbytesuniversitet runt om i världen.

Ansökan går till genom att du mejlar namn, årskurs samt ev. önskad nationalitet/språk (1a, 2a och 3e-handsval) till internationellt@iare.nu. De studenter som läst minst en termin kommer att ha förtur att bli fadder, men beroende på söktrycket kan detta variera.

Ordförande Internationella gruppen
Amanda Malmqvist I-13