I-Case

I-Case är den nämnd som ger I-sektionens studenter möjligheten att redan från tidiga årskurser utbildas och utvecklas inom caselösning. Syftet är att genom nämndens verksamhet vässa studenternas casekunskaper samt stärka KTH:s I-sektions konkurrenskraft i Sverige och Europa. Målet är att vi årligen ska ha ett lag som representerar sektionen i finalen av den största europeiska caselösningstävlingen, Tournament in Management and Engineering Skills (TIMES).

I-Case verksamhet präglas av värderingarna öppenhet, lärande och utmaning. Studenter på sektionen ges möjlighet att under ett läsår delta i den serie workshops, övningar och träningstävlingar som nämnden anordnar tillsammans med institutionen och näringsliv.

Utbildning ges i grundläggande ekonomiska modeller och angreppssätt samt caseinriktad presentationsteknik. Teori varvas med praktik, och deltagarna utmanas genom en ständigt ökande svårighetsgrad. De inledande övningarna med att lösa enklare case, t.ex. guesstimates, övergår till att deltagarna ansätter mer komplexa affärscase. Mot slutet av året kommer en intern tävling att anordnas för I-Case deltagare i samverkan med inbjudna företag från olika sektorer i näringslivet. Under dessa tillfällen bildar studenterna lag som löser case, presenterar sin lösning samt får feedback från företagen.

I-Case är ett perfekt tillfälle för dig att öva på och bli säkrare på caselösning. Nämnden samverkar med både näringslivet och Institutionen för Industriell Ekonomi, vilket ger verksamheten både en bredd och ett djup samtidigt som du under året får möjlighet att möta representanter från flera intressanta företag från olika branscher.

Håll dig uppdaterad genom vår Facebook-sida I-Case, Kungliga Tekniska Högskolan och tveka inte att kontakta oss via i-case@iare.nu om du har några frågor.

Tills vi ses ger vi dig följande guesstimate att fundera på: Hur många liter mjölk använder Starbucks årligen i sin försäljning?

Länk till Facebook-sidan I-Case, Kungliga Tekniska Högskolan:
https://www.facebook.com/icasekth