ESTIEM

Europe calling! ESTIEM står för ”European Students of Industrial Engineering and Management” Tycker du att det vore intressant att åka till Barcelona och utforska det spanska samhället eller att under en vecka i Famagusta på Cypern delta i spännande föreläsningar? Föredrar du att åka slalom i Saalbach i Alperna under en ”Activity Week” anordnad av glada tyskar? Eller varför inte tillsammans med 200 andra I-are från hela Europa få upptäcka en ny stad, knyta viktiga kontakter och lära dig om hur I-programmet ser ut på andra platser i Europa? Då är ESTIEM nämnden för dig!

Vad är ESTIEM?

ESTIEM – European STudents of Industrial Engineering and Management är en organisation av och för I-studenter från olika universitet och högskolor runtom Europa varav KTH är en av dessa.

Syftet med ESTIEM är att man skall umgås och knyta kontakter med I-studenter runt om i Europa. Detta uppnås genom seminarier, studiebesök och working groups där man utvecklar kunskaper och färdigheter inom ämnen som är relevanta för studie- och arbetslivet att resa och upptäcka andra städer och länder samt naturligtvis att ha roligt! Inom organisationen anordnas event med olika inriktning och karaktär, från akademiska till rent sociala, men alla event genomsyras av mottot ”Work hard play hard”, vilket inte sällan betyder fest långt in på småtimmarna för den riktigt taggade.

Ett återkommande inslag inom ESTIEM är den årliga case-lösning tävlingen ”TIMES” – Tournament In Management and Engineering Skills. TIMES kval anordnas på KTH varje höst och är öppen för alla studenter på I-programmet, där det vinnande laget går vidare till europeiska semifinaler och slutligen den europeiska finalen där ett lag slutligen koras IEM – students of the year.

Varför vill du vara med i ESTIEM?

Du får erfarenheter av grupparbete, ledarskap och organisering – bra kvalitéer att utveckla! Dessutom lär du känna iare både i din egen och i andra årskurser, vilket gör skolan till en roligare plats att vara på. Du får möjligheter att resa till olika städer i Europa för en billig peng, knyta utländska kontakter och utforska din framtida studieort om några år. Så tveka inte att kontakta oss om du har några frågor

See you somewere in Europe

Samuel Holmström, I–16 Gabriel Lundquist, I-16
Ordförande Local Responsible

 

Länk till Facebook-gruppen ”ESTIEM Stockholm”:

http://www.facebook.com/estiemstockholm

Länk till ESTIEM:s centrala organisations hemsida:
http://www.estiem.org