Rapport från I-golfen

I lördags den 29/9 gästades Saltsjöbadens Golfklubb av 21 tappra Iare som taggade till tusen tävlade om vem som skulle få titulera sig ”bäst på golf på I”. Väl på plats syntes direkt att det fanns en hel del konkurrens bland de många ettor som hade antagit utmaningen. Rykten hade spridits om en ettan som tävlade om ett tourkort och en annan som hade de bästa klubborna som fanns att få tag på.

Vid första Tee fick varje boll en telefon av Mygolftour.se som användes för att fylla i scoren för samtliga tävlande. Alla kunde sedan i realtid följa de andras resultat och detta gav en extra dimension till tävlingen. Alla deltagare fick också ett startkit med bl.a pegs, handukar och greenlagare som var sponsrat av Nordnet.

Totalt tävlades det i fem olika tävlingar.

  • Slagtävling: Minst antal slag vinner.
  • Poängbogey: Högst poäng i förhållande till sitt HCP vinner.
  • Puttävling: Minst antal puttar på green vinner.
  • Närmast hål
  • Longest drive

Per Olby gick in som knapp favorit i egenskap av att vara regerande mästare. Som tänkbara utmanare hittade vi namn som Tobias Hespe, Oscar Orrvik, Marcus Dahlin, Victor Andersson och Anna Huzelius. Per öppnade starkt och låg efter 10 spe

lade hål på -1. Han hade då också hunnit med att vinna longest drive efter att ha dunkat iväg bollen längst av alla på hål 6. Per darrade betänkligt på hål 11 och svarade för en trippel-bogey vilket gav utmanarna vittring på förstaplatsen igen. Tobias Hespe gjorde ett tappert försök men Per kunde hålla undan och vinna på 76 slag för Tobias på 79. Marcus Dahlin slutade, besviken, på tredje plats efter att ha gått runt på 83. Som belöning kammade Per hem en porterbrun vinnarkavaj, en Magnum Moet samt en wedge från Cleveland.

I HCP-tävlingen åkte spelarna upp och ner i resultatlistan, namn som figurerade i toppen var Gustav Jonsson, Jonas Sjöberg, Pontus Lindquist och alltid farlige Per Olby. Den enda spelaren som till slut lyckades spela bättre än sitt HCP var Pontus som slutade på 37poäng och vann en Magnum Moet som korkades upp under kvällens sittning.

Gustav Jonsson visade sig vara en hejare på att putta och slutade på ett snitt om 1,5 puttar/hål och 27 puttar totalt.

Gustav vann därför en ny putter från Cleveland och vi förväntar oss att han puttar ännu bättre nästa år.

Fredrik Uggla visade sig vara den av ettorna som pallade för trycket och kammade hem det enda priset till ettan. På hål 10 pangade Uggla iväg bollen närmast flaggan och sänkte också den efterföljande birdie-putten. I Framtiden kommer Uggla därför kunna stoltsera med en splitter ny wedge från Cleveland i bagen.

Longest drive togs som tidigare nämnts hem av Per Olby som därför kammade hem ett 12-pack ProV1.

Arrangemanget var väldigt uppskattat av samtliga deltagare och majoriteten svängde under kvällen sina lurviga på dansgolvet i Idyllien.

En mycket minnesvärd dag som för alltid kommer att minnas, av de flesta.

Mvh Idrottsnämnden

        


Lämna en kommentar

captcha